Waarom draag ik een heilssoldaten uniform?

Het is aan de ene kant een getuigenis. Ik maak zichtbaar dat ik Jezus Christus heb leren kennen en dat mensen die hulp nodig hebben, een beroep op mij kunnen doen. De S op de kraag duidt op het Engelse woord ‘salvation’, wat ‘heil’ of welzijn’ betekent. Aan de andere kant kunnen mensen de heilssoldaten aan het uniform herkennen, waardoor ze weten dat ze een beroep op hen kunnen doen.

Heilssoldaten zijn de belijdende leden van het Kerkgenootschap Leger des Heils. Zij onderschrijven de leerstellingen (geloofsbelijdenis) en hebben beloofd zich in te zetten om de idealen van het Leger te realiseren. Heilssoldaten roken niet en gebruiken geen alcohol of drugs. Hoewel ik zelf toch in de laatste jaren hierover anders ben gaan denken.

Persoonlijk denk ik dat een glaasje alcohol geen kwaad kan, maar je moet wel je grenzen kennen. In onze tijd is het moeilijk voor jongeren om heilssoldaat te worden, vooral de belofte die zij moeten afleggen om geen alcohol te drinken en niet te roken. Voor de jongeren is het een grote stap om dit te beloven.
Ik vind dat als je het uniform draagt ,je op dat moment niet mag roken en geen alcohol mag gebruiken. Want je bent in dienst om mensen te helpen en te getuigen van Jezus Christus. Ik kan ook geen alcohol drinken als ik in functie ben bij de politie. Want je moet het goede voorbeeld geven, zo zie ik het ook bij het Leger des Heils. Zelf denk ik dat het Leger des Heils op dit onderwerp zijn reglementen zal moeten aanpassen, om zo de jeugd weer in het uniform te krijgen. Hoeveel jongeren dragen een uniform, hierbij denk ik aan o.a. padvinders, drumbands en het rode kruis. Het uniform vind ik belangrijk voor het voortbestaan van het Leger des Heils en een stukje herkenbaarheid. Dit hoef niet in de samenkomst maar als wij naar buiten gaan,dat we laten zien dat wij een leger zijn die in geloof en daad werken aan het koningrijk van God onze Vader.

Je moet nu niet denken, dat je alleen naar het Leger des Heils  kunt als je een heilssoldaat ben. Nee het Leger des Heils is een kerkgenootschap waar iedereen welkom is! Er zijn vele mogelijkheden om je aan te sluiten bij het Leger des Heils, ook gewoon als je een dienst bij wil wonen ben je van harte welkom.

Ik wil jou graag uitdagen om een dienst bij te wonen, durf jij die uitdaging aan? Je bent overal welkom, laat mij het weten dat je de uitdaging bent aangegaan, en mail dit mij. Of teken het gastenboek op mijn site.

Henk Warners